בעל חנות מעל המחירון

השאלה: שלום וברכה! במחירון אוצר הארץ המחירים הם: מלפפון 6.4: עגבניה 7.2: פלפל 8.7: חציל 6.9 בחנות ליד ביתי המוכרת פירות 'אוצר הארץ' המחירים הם: מלפפון 7.9: עגבניה 7.9: פלפל 9.9: חציל 7.9. מדובר בוודאות בפירות הקדושים בקדושת שביעית, ולא פרות הנמכרים בחנות והם ממקורות אחרים: המוכר בעצמו אמר שהם פירות שקנה מכם וכן בקבלה מצוין 'מלפפון אוצר' 'עגבניה אוצר' וכו'. אשמח להבין את הפער במחיר. תודה רבה ויישר כח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב תשרי תשפ"ב 21:24

בס"ד

שלום וברכה

בעל החנות צריך למכור לפי המחירון של אוצר הארץ. אם הוא מעלה מחירים יש להתקשר לאוצר הארץ לדווח והם ישלחו לשם מפקח לבדוק מדוע בעל החנות העלה מחיר מעבר למקובל.

שבוע טוב