בעור רבת דובדבנים

השאלה: שלום גיליתי היום שיש לי ריבת דובדבנים במקרר משנה שעברה עם קדושת שביעית ואשתי לא ידעה על מצוות ביעור וזמן ביעור של דודבנים באמצע אב לפי הלוח 1. האם צריך להפקיר בפני שלושה ואז מותר לאכול? 2.האם זמן הביעור מתארך אם זה ריבה? 3. א"כ עד מתי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג תשרי תשע"ו 9:05

בס"ד

שלום וברכת ד'

אמנם ביעור הדובדבנים כבר היה, אין כבר דובדבנים על העצים וממילא חלה חובת הביעור. השאלה היא כאן כשאשה לא ידעה כלל מחובת הביעור האם הדבר נאסר באכילה, הגרי"מ טיקוצ'ינסקי בספר השמיטה (עמ' מו סעי' י הערה 7) כתב שמי שלא ידע על חובת הביעור הרי זה כאנוס והפירות לא נאסרים, אלא יש לעשות את הביעור כעת.