ביעור פירות שביעית לתימנים

השאלה:

מתי חל מועד הביעור לרימונים, שכן עדיין ניתן לקנות אותם בשוק בעונה זו?
כמו כן, מהי דרך הביעור לשיטת תימנים הנוהגים כרמב"ם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

זה שאפשר להשיג עדיין רימונים איננו מהווה שיקול בשעת הביעור. הקובע לביעור עד מתי יש על העצים, ולא בבתי קרור ומחסנים. זמן הביעור של הרמונים היה בשבט תשס"ט, לפני כחודשיים.

למרות שהתימנים נוהגים כרמב"ם, אולם בדבר שהיה מנהג ברור בארץ ישראל שלא לאבד את הפירות אין להפסידם גם כיום, ואפילו הנוהגים כרמב"ם אסור להם לאבד את הפירות שיש בהם קדושת שביעית. אם הם מאד חוששים יכולים לתת את הפירות לכל יהודי אחר, שהוא יפקיר כעת ויאכל את הפירות בקדושה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי