ביעור פירות שביעית

השאלה: לסבתי יש עץ מנגו בגינה. העץ הזה מוציא מעט פירות כך שמה שהוא מוציא המשפחה מסיימת די מהר . היא רוצה לקיים בפירות מצוות ביעור פירות שביעית, וכך גם לפטרו מתרומות ומעשרות (כי אם אין מפקירה צריכים להפריש), אך מכיוון שהוא מוציא מעט פירות לא ברור לנו איך עליה לחלק בין מה שהיא לוקחת לאכילת המשפחה שלה לבין מה שמחלקת לאחרים, אם הרב יוכל להדריכנו בבקשה. בנוסף, האם המנגו הוא יבול שישית או שביעית (התאריך היום כ"ה אב תשפ"ב) כי איני יודע את זמן חניטתו.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ה אב תשפ"ב 16:55

הפירות קדושים בקדושת שביעית, אין מפרישים מהם תרו"מ אפילו אם לא הפקרתם. אם מסיימים לאכול את הפירות לפני טבת תשפ"ג אין צורך בשום ביעור וזה הטוב ביותר - לאכול הכל.