אתרוגים בשמיטה

השאלה: בס"ד לחבר שלי יש בית עם גינה ויש לו עץ אתרוג שחנט בשישית והגיע הפרי לרבע מגודלו המקורי האם הוא יכול לאוכלם עכשיו בשביעית? ושאלה נוספת יש לו שתילים של עץ אתרוג האם הוא יכול לשתול אותם באדמה לפני תום שנת השמיטה כלומר חודש לפני ראש השנה כדי להרוויח שנה? אודה על תשובתכם בנדון.

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ' תמוז תשע"ה 18:13

ב"ה

שלום וברכה

א. אתרוגים שחנטו לפני ראש השנה הגיעו בשלב זה של השנה לעונת המעשרות וניתן לאכלם, הם עדיין ממשיכים לגדול על העץ אך הם ראויים כבר לאכילה לכן מותר לאכלם ואין בקטיף שלהם משום הפסד פירות שביעית.

ב. אין לטעם עצים בשמיטה, גם לא להעביר אותם מעציץ נקוב לקרקע משום שבכך משפרים את מצבם, לכן אין כל אפשרות לטעת עים אלו כעת ויש לנטעם רק לאחר ראש השנה, גם אם כרוך בכך הפסד של שנה.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר