אתרוגים במוצאי שביעית

השאלה: חודש טוב בגינתי יש עץ לימון הנושא לימונים בתהליך הבשלה.מה דינם לענין קדושת שביעית מזה ולחיוב בהפרשת תרו"מ מזה?האם צריך גם לנהוג קדושת שביעית וגם,מספק,להפריש תרו"מ?אם צריך להפריש-האם בברכה? בברכת שבת שלום וחדש טוב יוסף מרדכי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' כסלו תשפ"ג 19:42

בס"ד ט כסלו תשפ"ג

שלום וברכה

כל הלימונים הגדולים שהם היום (ט כסלו) בגודל רגיל הם של שביעית גמורים, חנטתם הייתה בשביעית. בתקופת הקיץ הזמן שעובר מחנטה עד הנבה הוא כ 6 חדשים. כך שכל לימון בשל כעת הוא של שביעית ופטור מתרו"מ.

הלימונים שחונטים כעת ויש להם עוד פרחים הם כבר של שמינית ויהיה צורך עוד כחצי שנה להפריש מהם תרו"מ בברכה.

הלימונים שנפלה כבר הפריחה והם כעת עגול קטן הם בספק ויצטרכו לנהוג בהם גם קדושת שביעית וגם מעשרות בלא ברכה. כדאי לציין אתרוגים אלו עם צבע או אזיקון מסויים כדי שתדעו בעתיד כשתלקוט אותם, שאלו אתרוגי ספק, אתה יכול גם לסמן את הלימונים שכעת פורחים שהם של שמינית. תבחר במה יש פחות לימונים.

שבוע טוב