אתרוג

השאלה: שלום הרב. האם מותר לזרוע גרעיני אתרוגים הקדושים בקדושת שביעית? ואם קניתי אתרוגים של אוצר בי"ד ופתחתי את הקופסאות לבחור אתרוג יפה בעיני..האם עברתי איסור סחורה בפרות שביעית? שהרי מחירם לא השתנה בהתאם לאתרוג שבחרתי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א תשרי תשע"ו 23:22

בס"ד

שלום וברכת ד

אפשר לשתול גרעיני שביעית, העץ לא יהיה קדוש. הרמב"ם (הל' תורמות פי"א הי"א) כתב שאין קדושה בגרעיני אתרוג.

נעשתה כאן פעולת סחורה, אלא שנחלקו מי עובר את האיסור, המוכר, הקונה או שניהם, אבל בודאי שיש כאן פעולת סחורה. כמו כן השליח של בית הדין היא על דעת בית הדין, וכאן הסוחר עבר על הנחיות בית הדין, וא"כ הוא עבריין.