איסור ספיחין

השאלה: נושא ספיחין אלו ירקות נכללים באיסור זה ? האם ישנה אפשרות מעשית כיום למצוא ירקות שהם ספיחין כמו שהוציאו את הפירות מכלל האיסור בגלל חוסר מציאות מעשית כזו האם במציאות כיום יש מקום לצמצם את מגוון הירקות שיכללו באיסור ? האם יש ירקות שיכולים לגדול בכמות שיווקית ומסודרת בשיטת "הספיחין " כלומר גידול מאיליו אשמח לפירוט ולהרחבה של נושא הספיחין ואיסורו במיוחד כיום נכון שהוא שיש ירקות שגדלים כתוצאה מזרעים ששנבטו מאליהם או בהשארת חלק מהצמח באדמה אבל אלו פריטים בודדים ולא כמות גדולה שניתן לשווקה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ז' שבט תשפ"ב 9:24

שלום

 איסור ספיחין  בתבואה וירקות כולל את כל שגדל מאיליו בשמיטה וכן את כל הנזרע באיסור בשמיטה. וכן כל הנזרע בהיתר ערב שמיטה והתחיל לנבוט לאחר ראש השנה .

לכן כל השיווק המסחרי שנעשה ע"י זריעה בשמיטה או אפילו שנזרע קודם השמיטה אך התחיל לנבוט לאחר ראש השנה יש בו דיני ספיחין (שזה למעשה רוב התוצרת החקלאית)

אלא אם כן נעשה היתר מכירה ואז הקרקע של גוי והיבול של גוי שלא נגזרה גזרת ספיחין בקרקע של גוי  וביבול הגוי.

הרחבה בנושא ספיחין  ראה בקישור הבא ספיחין

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי