איוורור עציצים בשמיטה

השאלה: שלום רב .יש לי 2 עצי פקאן קטנים שנמצאים במרפסת מקורה פתוחה . אחד מהם יש פלסטיק של עציץ גדול בערך 30 ס"מ גובה שהוספתי לו אדמה לפני השמיטה. השני שמתי אותו בזמנו עם בזכוכית של קפה .בלי חורים . בעליהם של שני העציצים אני רואה כאלו קטעים שחורים שמראה שהשורשים הגיעו למקסימום ניצול (זה לא עלים צהובים כמו בתקופה הנוכחית שעצי הפקאנים משירים את עליהם) ואם לא אעביר אותם לעציצים יותר גדול הם ימותו (זה קרה לי בדיוק לעוד פאקנים אחרים שגידלתי ). הבנתי שאין להוסיף אדמה . יש לי כמו כן בשקית ניילון משהו כמו 20 ק"ג אדמה שנאספה גם לפני השמיטה . אם תרצו אוכל להוסיף תמונות . מה עלי לעשות ?? בתודה חן שמעוני

התשובה

הרב דוד אייגנר | ח' אדר תשפ"ב 10:22

ב"ה

שלום וברכה

משאלתך לא מובן היכן העציצים נמצאים, מרפסת מקורה, או מרפסת פתוחה.

על כל פנים סימני ההשחרה יתכנו גם בגלל חוסר איוורור של מערכת השורשים.

אם העציצים נמצאים בתוך מרפסת מקורה, ומצע הגידול מנותק מהקרקע אתה יכול להוסיף אדמה, ולדאוג לנקז את מערכת השורשים.

אם יש צורך אתה יכול לשלוח לי תמונה לווטסאפ 052-6071159

בברכה

דוד