גזר מגבול עולי מצרים עם קדושת שביעית

השאלה:

שלום רב,

באתר אוצר הארץ פורסם שהוחל בשיווק ירקות מגבול עולי מצרים כמו מלפפון, קישוא, קולרבי, עגבניות שרי והשבוע גם שומר, שגדלו בגבול עולי מצרים ולכן אין בהם קדושת שביעית.

מצד שני קנינו בסוף השבוע שעבר גזר שעל אריזתו נכתב: "אוצר הארץ, קדוש בקדושת שביעית גדל בגבולות עולי מצרים", במה שונה הגזר משאר הירקות שגדלים בגבול עולי מצרים? מדוע הוא כן קדוש בקדושת שביעית?

תודה רבה, אילונה

התשובה

הרב דוד אייגנר | שבט תשע"ה

ב"ה

שלום וברכה,

הגזר שהגיע לאוצר הארץ הוא מזריעות שישית, בגבולות עולי מצרים שנלקט לפני מספר ימים.

שאר הירקות שציינת הם גם כן מעולי מצרים אך נעשה בשטח בו הם גדלו היתר מכירה, כך שאין בהם למעשה קדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ,

דוד אייגנר