אוצר הארץ

השאלה: שואל לגבי עולי מצרים שזה כן קדוש בקדושת שביעית רק שאין שם איסור ספיחין. וכמובן עגבניות ומלפפונים שכתוב קדושת שביעית זה לא יכול להיות של שנה שישית, וחייב להיות של היתר מכירה בגבול עולי מצרים. לכן אבקש לברר עבורי מה ההבדל בין ירקות שכתבתם עולי מצרים, לבין עגבניות ומלפפונים שכתבתם קדושת שביעית שזה לכאורה בדיוק אותו דבר.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ח' טבת תשפ"ב 10:28

שלום וברכה

זה לגמרי לא אותו הדבר.

מה שכתוב קדושת שביעית אלו הם ירקות שנשתלו לפני השמיטה ונקטפים גם כעת ללא היתר מכירה.

בתחום עולי מצרים שאנו מספקים, זה עם היתר מכירה ולכן ללא קדושת שביעית , אך ללא חשש ספיחין ( גם ללא היתר מכירה).

בברכה

מוטי שומרון