קנית גינה

השאלה: רכשתי בית עם גינה פרטית שיש בה עצי פרי (מנגו, לימון, פיטנגו, גויבה, תותית, פוג׳יה). המוכר (בחור דתי) טוען שהוא לא זוכר, אבל נראה לו שנשתלו ביוני 2018. שאלתי היא לגבי נטע רבעי ותרומות ומעשרות: מתי העצים יוצאים מכלל נטע רבעי, האם יש הבדל בין סוגי העצים השונים? וכן לגבי תרומות ומעשרות, האם יש הבדל בין סוגי העצים לגבי שנת המעשר (מעשר עני או מעשר שני)? אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן, כדי למנוע ספקות. תודה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ה אדר א׳ תשפ"ד 9:05

שלום וברכה

אם העצים נשתלו בתאריך שנקבת הרי שהם יצאו מכלל ערלה ונטע רבעי ויש להפריש מהפירות תרומות ומעשרות כרגיל.

בברכה

מוטי שומרון