חילול ענבים נטע רבעי

השאלה: 1.קניתי עץ אתרוג ממשתלת רגב. הם אומרים שהאתרוג לא מורכב. האם אפשר לסמוך עליהם? 2. כיצד מחללים נטע רבעי בגפן מסוג איזבלה? האם מחכים עד הבשלת כל הפירות ? ואז קוטפים ואז החילול? על כמה מחללים? האם בהיותי מנוי של בית האוצר אני אמור לעשות משהו אחרת?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ח אב תשפ"ג 18:23

שלום וברכה

1. אינני יודע אם ניתן לסמוך עליהם. שלח לי צילום של החלק התחתון של הגזע לווטסאפ ( טל. 0545684261)

2. יש לחלל בכל פעם שקוטפים. אם בוודאות הגפן  נטע רבעי יש לברך על החילול. כיון שאתם מנויים בבית האוצר יש לומר את הנוסח שקבלתם ואין צורך לעשות דבר נוסף.

בהצלחה

מוטי שומרון