התשובה
שלום וברכה
הענבים גדלים באשכול משלב הפרח ועד להבשלה מליאה בתהליך מתמשך (בדומה לרוב הפירות). הגרגר (=ענב בודד) גדל בנפחו ובמקביל נוצרים בתוכו סוכרים ועוד מיני חומרים רבים ובתוך כך הוא קולט מים מהשורשים וגדל בנפחו.
ישנו שלב שבו הגרגר מגיע כמעט לגודלו הסופי אך הוא עדין אינו בשל לאכילה כיון שאין לו עדין מספיק סוכרים וחומרי טעם.
ישנה גם תופעה של גרגרים שאינם יכולים להבשיל כלל וישארו בלתי ראויים למאכל גם כשהגיעו לגודל מלא. ישנם גם גרגרים שאינם מתפתחים וישארו קטנים ולא יבשילו .
בחקלאות המודרנית מנסים לפתח זנים שההבשלה שלהם טובה ואחידה ככל האפשר.
בברכה
מוטי שומרון