בישולי גויים והפרשת תרומות ומעשרות בשבת

השאלה:

ב’’ה
שלום!
א. האם יש להפריש חלה ממאפיה בבעלות גוי? (בארץ ישראל)
ב. בנוגע לבישול ישראל לדעת הב’’י :
- חייבים גם להדליק את האש בנוסף להנחת הסיר?
- מותר לגוי לערבב את האוכל לאחר שהונח? (האם זה תלוי במרקם האוכל?)
ג. האם יש להפריש תרו’’מ מפטרוזיליה וכוסברה ומדוע?
ד. האם מועיל לעשות תנאי פעם בשנה לכל השנה בשביל להפריש תרו’’מ בשבת? (מתי יש להתנות ומי הם הדעות החולקות בזה)

תודה רבה!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. אין צורך להפריש כשהמאפיה בבעלות גוי.
ב. אין חובה, העיקר זה הכנסת הסיר.
ערבוב זה לא בישול.
ג. נהגו להפריש בלא ברכה, אמנם יש שפטרו תבלין כלל מהפרשת תרו"מ, אבל בתבלינים הנאכלים ג"כ בודאי חייב, ויש מי שאומר שתבלין שמגדלים במיוחד כתבלין יש להפריש תרו"מ.
ד. באופן עקרוני זה יכול להועיל, אבל נהגו להפריש כל ע"ש מכיוון שבכך הוא מראה שמתחיל כעת את ההפרשה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי