תפוז מורכב

השאלה:

שלום רב, 1. רכשנו לפני חצי שנה עץ לימון (לימקוואט). לא בדקנו לפני כן האם יש בעיית הרכבה. שתלנו אותו בעציץ. האם יש לחשוש בדיעבד, ויש בעיה לקיימו וליהנות ממנו? 2. הציעו לנו מתנה - עץ פרי לבחירה. בחרנו תפוז שמוטי. אנו לא יודעים מהיכן יירכש העץ. האם יש לחשוש להרכבה? במידה וכן, האם יש עצים שבהם אין את החשש הנ"ל? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ט אב תש"פ 15:00

שלום וברכה

לגבי עץ הלימקווט ששתול בעציץ, אפשר לסמוך על שיטת החזו"א בספק מינו ולגדלו.

לגבי עץ התפוז שהוצע לכם כמתנה, יש לרכוש במשתלה מושגחת ומפוקחת מבחינה הלכתית (תוכל למצוא באתר של מכון התורה והארץ).

בברכה

מוטי שומרון