שלום, האם מותר לאכול הכלאה של תפוח ואגס?

השאלה:

שלום, האם מותר לאכול הכלאה של תפוח ואגס? אשמח להסבר מפורט.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז תמוז תשע"ו 8:18

שלום

התורה אסרה הרכבה אילנות , דהינו חיבור שני ענפים של מיני אילנות שונים . אך הכלאה הינה פעולה שנעשת בפרחים (האבקה) להרבה פוסקים אינה כלולה באיסור הרכבה ואינה אסורה .

 מ"מ אפילו אם נעשתה הרכבה אסורה  האיסור כולל את פעולת ההרכבה וכן קיום ההרכבה (טיפול בעץ המורכב), אך הפירות  מעולם לא נאסרו מותרים באכילה. (רק בכלאי הכרם הענבים והתבואה או הירקות שגדלו בערבובייה אסורים באכילה והנאה)

ולכן הלכה למעשה מותר לאכול פירות שגדלו על עצים מורכים או שנוצרו בהכלאה.