כמה זה טפח וחצי בכלאים

השאלה:

א. האם יש מקור שאוסר צמח שרחוק חמשה מטרים מגפן אך עלי הצמח ארוכים עד שמגיעים לעלי הגפן?
ב. כשמרחיקים בהלכות כלאים טפח ומחצה, האם למעשה זה חמשה עשר סנטימטרים או שנים עשר סנטימטרים?
תודה רבה לרב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. רמב"ם הל' כלאים פ"ח הי"א.
ב. על מדת הטפח נחלקו האחרונים, לדעת הגר"ח נאה 8 ס"מ, ולדעת החזו"א 9.6 ס"מ. ולפי כל דעה גם הטפח ומחצה. 12 או 14.4ס"מ. מכיוון שהרחקות אלו הן מדרבנן, אפשר לנהוג כפי הנהוג בירושלים 12ס"מ. אולם מי שירצה להחמיר 15 ס"מ יש לו על מי לסמוך.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי