כלאים כובע הנזיר ופרחי נוי

השאלה: ברצוני לשתול שתילי פרחים לנוי, כ"כ אני רוצה לשתול שתילים של פרח הנקרא כובע הנזיר, היות והפרחים הללו (כובע הנזיר)ראויים למאכל אדם, אם כי לא כולם רגילים לאוכלם. האם מותר לשותלם בערוגה אחת, או שצריך לשותלם בשתי ערוגות סמוכות. יש מחיצה קטנה בין הערוגות לפחות טפח. תודתי נתונה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' חשון תשפ"א 23:29

בס"ד

שלום וברכה

כובע הנזיר יכול להיות שהוא ראוי למאכל אבל רוב בני אדם לא אוכלים אותו כמאכל ואיננו נמכר בשווקים כמאכל אלא לנוי, לכן למרות שיש מעטים שאוכלים אין הם נחשבים כקובעים, והצמח מוגדר כנוי ולכן אין לו איסור כלאים עם צמחי נוי אחרים. אפילו אם נגדיר את כובע הנזיר כמאכל אדם, כתב החזו"א (ערלה יב, א) שאם אחד המינים לרפואה וריח והשני למאכל אדם מותר, בודאי שכאן אפשר להתיר מכיוון שהמאכל אדם של מעט האנשים לא מוגדר מאכל ואם נגדיר אותו מאכל אדם, כתבו שאפר להתיר באחד מאכל אדם והשני ראוי לריח או רפואה.

שבת שלום