כלאים ושתילת שום

השאלה:

שלום , 1.האם אפשר לזרוע שום בסמיכות לצמחיה (כדי למנוע מזיקים)או שיש עניין כלאיים?(ליד שיחי תבלין או ירק) 2. אני מבינה שיש לשמור מרחק של 12 סמ בין ירק לירק, האם מדובר בין נקודות הזריעה עצמם? 3.האם צריך לשים הפרדה או שהמרחק מספיק? 4.האם כל סוגי הצמחים נחשבים ירק וצריכים הרחקה?(עשבי תבלין שנותנים טעם/נאכלים/ירק שורש מעובה/פרח/פרי) 5.אם יש בסמיכות לירק צמחית נוי/בר (פרחים לדוגמא-משהו לא אכיל כלל) האם זו גם בעיה? תודה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ח ניסן תשע"ח 10:08

שלום וברכה

1. יש להרחיק שום משאר מיני ירקות מדין כלאים, טפח וחצי.

2. המדידה של המרחק היא מנקודת הזריעה / השתילה

3. המרחק מספיק

4. ההרחקה צריכהלהיות בין מיני צמחים חד שנתיים או כאלא שמתחדשים מהשורש (תפו"א, ארטישוק)

5. בצמחי נוי אין איסור כלאים.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון