כלאים ומעשרות בשני סוגי עגבניות

השאלה: שלום לרב. בגינתינו הביתית ישנם שיח עגבניות רגילות, שיח עגבניות שרי (בעציץ נפרד) ושיח שרי ליקופן (בעציץ נפרד). שאלתי מתחלקת לשני נושאים: 1. כלאים- האם ניתן לשתול את כל השיחים ביחד בגינה (באותה הערוגה, או האדנית) ללא הפרדה? 2. האם כשאני מעשר אני נדרש לעשר כל מין עגבניות בנפרד, או שאני יכול לצורך התרומה והמעשר לצרף כמה עגבניות בודדות מכל סוג ולעשר על כולן נניח בעגבניית שרי אחת? בברכה,

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ח אייר תשע"ח 12:22

ב"ה

שלום וברכה

עגבניות שרי רגילות ועגבניות שרי ליקופן הן נחשבות מין אחד למרות שקיימים הבדלי צבעים ביניהם. ומותר לזרוע אותם יחד בלא הרחקות בין המינים, כמו כן מותר להפריש תרומות ומעשרות מאחד על השני.

סיבת הדבר היא אחת, שלהלכה למעשה, כאשר מדובר במין אחד של פרי רק שיש הבדלי גודל בין הזנים השונים, או אפילו הבדלי צבע בין שני הזנים, עדיין הם נחשבים כמין אחד.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב