כלאים בצמחי תבלין

השאלה:

שלום וברכה, ברשות משפחתי גינת צמחי תבלין, אשר בה שתולים כיום (כמעט ללא ריווח כלל) שיחי בזיליקום, לואיזה, תימין, מנטה, פלפל חריף, מיני אזוב, ומרווה; בסמוך להם בשאר הגינה שתולים שיחי פטל. כל הצמחים רב שנתיים וקיימים לאורך כל השנה. האם יש צורך לרווח בין השתילים מדין כלאיים? אם כן, האם יש הבדל בין צמחי התבלין לפירות/ירקות? תודה מראש ושבת שלום.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט"ז אייר תש"פ 9:30

שלום וברכה

מתוך רשימת הצמחים שלך אין בעיה של כלאים בצמחים : בזיליקום, לואיזה, אזוב ומרווה. בכל השאר עליך להרחיק טפח וחצי בין מין למין.

בהצלחה

מוטי שומרון