כלאים בהידרופוניקה

השאלה:

שלום רב 1. האם יש דין כלאיים בין שני סוגי ירקות בגידול הדרופוני? 2. בהנחה ויש, בגידולים הידרופונים בדרך כלל יש מרחק יותר מ 12 ס"מ בין שתיל לשתיל אומנם צמרת העלים לפעמים מתנגשים. מה הדין? 3. מה לעניין מלפפונים ודומיהם המתפשטים בכזה גידול?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ו שבט תשפ"א 14:21

ב"ה

שלום וברכה

יש איסור כלאים גם בגידול הידרופוני, ויש להרחקי כפי ההרחקות העקרוניות.

לכן אם יש טפח וחצי= 13 ס"מ אז בהחלט די בכך.

כבכל כלאי, אם הרחקת את ההרחקה הראויה לא חוששי לעירוב השורשים למעלה.

לגבי ירקות המתפשטים יש להרחיק את ההרחקה הראויה שלהם, אך ניתן במקרה זה ליצור איזו הפרדה בגובה 80  ס"מ וכך לפתור את בעיית הרחקת הירקות המתפשטים.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר