כלאים באדנית

השאלה: שלום 1. יש לי אדנית מחולקת לשנים שתלויה על המעקה של המרפסת שכחתי לנקב אותה, זרעתי מצד אחד חסה ומצד שני עלי ביבי, וירד גשם והאדנית התמלאה מיים בעלי קדח לחורים . האם יש חשש שהזרעים התערבבו או מכלאים? 2. האם ניתן לשתול 2 מינים דומים באדנית אחרת יחד כמו פטרוזליה וסלרי יחד ? תודה רבה ושבת שלום

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ב טבת תשע"ז 9:49

שלום וברכה

לגבי התערבבות הזרעים בעקבות הגשם. אם הם טרם נבטו הדבר יתכן.

באופן כללי יש להרחיק בין המינים השונים (פטרוזיליה וסלרי הם מינים שונים) טפח וחצי.

יש גם דעה מחמירה באדנית (הרב ישראלי זצ"ל) שהאדנית מצרפת ולכן יש להימנע מזריעה או שתילה של שני מיני ירקות באותה אדנית.

בהצלחה

מוטי שומרון