כלאים באדניות

השאלה:

שלום וברכה. שתלתי בטעות בתוך אדנית ארוכה (באורך של כ70 ס"מ) שני שתילים של מלפפון ושניים של פלפל. (בסדר כזה: מלפפון, מלפפון, פלפל, פלפל) לדעתי אין שיעור הרחקה מספיק בין שתילי המלפפון והפלפל האמצעיים. שאלתי היא: א. האם די בעקירת אחד משתלי הפלפל באופן שיהיה מרחק בין השתיל הנותר (שיישאר בקצה האדנית) לשני שתילי המלפפונים האחרים. ב. האם אפשר לשוב ולשתול את הפלפל במקום אחר. ג. באדנית סמוכה, שתלתי שתילי עגבניה, האם יש בעיה של כלאים באופן שאין מרחק בין השתילים, אבל הם שתולים בשתי אדניות. תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג אייר תשע"ו 9:13

שלום

1.אם יש מרחק של טפח וחצי (כ-15 ס"מ) בין הפלפל למלפפון הסמוכים זה לזה, הרי שיש כאן הרחקה מספקת ואין כאן כלאים, אם יש מרחק פחות מטפח וחצי יש לעקור את אחד השתילים אחד מן המינים. ושאר הגדל באדנית אין איסור כלאים.

2. השתיל שנעקר אינו נאסר בנהאה ובאכילה, ולכן אפשר לשתול אותו במקום אחר.

3. עציץ אינו נקוב (כגון שיש מגש בתחתיתו) נחשב יחידת שטח נפרדת, ויש בו היכר והפרדה למה שזרוע בעציץ אחר או למה שזרוע מחוץ לעציץ. לכן אם אחד מן האדניות הוא אינו נקוב מותר לסמוך לו אדנית אחרת.