כלאים

השאלה:

אנחנו גרים בבית פרטי. לשכן ברחוב מתחתינו יש גפן שטיפס על הקיר המשותף ומעבר לגדר שלנו מעל הקיר. הגפן התחיל להתפשט על הגדר שלנו. באופן עקרוני אנחנו מרוצים מהעניין וגם השכן. הבעיה היא שיש לנו צמוד לגדר שיחים של צמחי לואיזה ומרווה שאנחנו משתמשים לתה ובישולים, ועכשיו הגפן מטפס בצמוד אליהם. האם יש פה בעיה של כלאי הכרם? ואם כן מה התקנה?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ו' אב תש"פ 12:59

שלום וברכה

אין בעיה של כלאי הכרם עם לואיזה ומרווה כיון שהם אינם נחשבים לירק היות והם רב שנתיים.

בברכה

מוטי שומרון