חיות מחמד שונות באותו כלוב

השאלה:

הרב ענה שיש איסור להכניס עכבר ואוגר יחד לכלוב כי זה שני מינים שונים.
בדרך כלל שני מינים שונים לא יולידו צאצא משותף. רק במקרים של מינים קרובים החשש הזה קיים. האם יש בעיה בהכנסת שני מינים לאותו כלוב אם ידוע שאין להם אפשרות הולדה?
למשל, כלובי ציפורים ואקווריומים שיש בהם מגוון של ציפורים או דגים.
בברכה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

הרבעה אסורה בין אם נוצרת יצירה או לא, ואין משמעות לשאלת הריבוי הטבעי.
הדברים שכתבתי הם בהקשר להגדרת המין, דהיינו עכבר ואוגר יש בהם איסור כלאים אם מרביעים אותם. אבל בהכנסה לכלוב יש שאלה נוספת והיא שאין כאן הרבעה בידים אלא גרמא שבזה השו"ע מקל והרמ"א החמיר במקום שיש פריצות. לכן בדגים שאין פריצות וכדו' נראה שאין בעיה של הכנסה לכלוב ובתנאי שיהיה עוד אחד, דהיינו שיהיו שניים ממין אחד ושלישי ממין אחר. נראה שבאופן זה אפשר להתיר גם בשאר דברים כגון אוגר ועכבר, וכדו'.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי