חיבתותים

השאלה:

שלום וברכה, האם מותר לשתול צמחי מאכל/תבלין/ירקות/ירקות עלים שונים בחבית אחת גדולה המחולקת לתאים, ויוצרת למעשה קומות נפרדות בין צמח לצמח? דוגמא למשהו כזה ניתן למצוא https://havitutim.co.il/%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%AA-%D7%97%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D/#register

במידה ויש בעיתיות לעשות אותם קומה תחת קומה, האם יעזור לעשות הפרדה של פרחים בין הקומות? (כלומר קומה ירק/קומה פרח/קומה מעליה ירק?) או לחילופין ליצור מרווחים גדולים יותר? תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' אייר תש"פ 9:24

בס"ד

שלום וברכה

כאן זה דומה לשטח ששותלים בו מספר מינים (בודדים) אחד ליד השני והמרחק בינהם צ"ל 15 ס"מ, אין כאן דין של חבוש, אלא כל אחד במקום מיוחד ולא יכול להתפשט ממקום למקום והדבר ניכר, ולכן אפשר לעשות בירקות (פלפל, עגבניה, נענע וכדו') לא תבואה וקטניות, אבל בודאי שעדיף לעשות שורה ירק ולאחר מכן נוי ולאחר מכן ירקות אחרים, ובלבד שלא יהיה בין נקב לנקב פחות מ 15 ס"מ.

בהצלחה