זרערתי חמניה לצורך נוי צמוד לעגבניות

השאלה:

זרערתי חמניה לצורך נוי צמןד לעגבניות. לא יודע אם מדובר בזן עם גרעינים. האם יש בעיה של כלאיים? האם ניתן להשאיר כל עוד אין גרעינים?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ' תמוז תש"פ 11:42

שלום

איסור קיום וגידול כלאים הוא משלב הזריעה או השתילה (אף שאין עדין פירות או גרעינים), וכן אף שאין הם מיועדים לאכילה אלא לנוי אך הם מינים הנאכלים יש כאן חיובי כלאים

לכן אין לגדל חמניה סמוך לעגבניה ויש להרחיק ביניהם.

שיעור ההרחקה: יש הבדל בשיעור ההרחקה בין מיני תבואה למיני ירקות. ויש מחלוקת בין הפוסקים האם קטניות (חמניה) דינם כתבואה או דינם כירקות.

אם דינם כתבואה יש להרחיק ששה טפחים מן העגבניה ואם דינם כירקות די בהרחקה טפח וחצי. הלכה למעשה הואיל ויש כאן ספק בשיעורי תורה יש להרחיק ששה טפחים בינהם (48 ס"מ)

אם כבר המינים נשתלו ניתן לעקור אחד מהם עם גוש אדמה, ולשתול אותו בהרחקה הראויה.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי