זרעו מיני ירקות שונים בלא הרחקה מה דינם

השאלה:

שלום ילדי שתלו בעדניות זרעים של פלפל, מלפפון, עגבניה, שעועית ומלון. סמוכים אחד לשני האם זה כלאיים? ומה כלאיים עם מה (לדוגמא זרעי ירקות שונים הם גם כלאיים)? אם זה אסור, והזרעים באדמה ועדיין לא צמחו - צריך לחטט באדמה ולהוציא את כל הזרעים? ואיך צריך לשתול את המינים הנ"ל ללא בעיה? תודה רבה צבי

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט אב תש"פ 11:51

שלום

אסור לזרוע ולגדל מיני ירקות שונים בערבוביה . ויש להרחיק ביניהם

שיעור ההרחקה בזריעה מועטת הוא טפח וחצי בין מין למין (כ15 ס"מ)

במינים המתפשטים כגון המלפפון והמילון יש להרחיקה הרחקה יתירה ארבע אמות אך אם מוניעים מן העלים להתקרב זה לזה כגון ע"י הנחת משהו שיחצוץ וימנע את העלים מלהסתבך זה בזה די  ג"כ בהרחקה של טפח וחצי (כ15 ס"מ) ולהניח דבר שיחצוץ בין המינים שלא יסתבכו העלים זה בזה.

אם זרעו שלא בהרחקה יש עקור את המינים וניתן לשתול אותם שוב בהרחקה הראויה.

אם לא ניתן לזהות את הזרעים יש להפוך את האדמה ולהמץתין שלושה ימים ע"מ שהזרעים יתקלקלו ולא יגדלו יותר ואז לזרוע זרעים אחריםבהרחקה בראויה.

בברכת התורה והארץ

אברהם  סוחובולסקי