זריעת ריחן ומרווה קורנית וראשד יחד באדנית

השאלה:

שלום לכב הרב! קיבלנו ממקום העבודה אדנית פלסטיק וזרעים של צמחים שונים. ריחן תימני (בזילקום), מרווה, קורנית וראשד. שאלה האם מותר לזרוע את כולם יחד באדנית ? או חלק מהם יחד ? אין לנו רצון להשתמש בהם כצמחי תבלים מקס' לנוי או בשמים. האם מותר לזרוע אותם יחד ? האם צריך להרחיק ביניהם 15 ס"מ ? האם ניתן לשים ביניהם מחיצה בפנים ולחצוץ ביניהם ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ב שבט תשפ"א 9:27

שלום

1. איסור כלאי זרעים הוא בזריעת או שתילת שני מיני מינים חד שנתיים או מינים המתחדשים מן השורש , אך מין עצי רב שנתי נחשב לאילן ואין בו איסור כלאי זרעים.

2. איסור כלאים חל על מיני טעם וריח אפילו שאינך מעוניין להשתמש בהם אלא רק לנוי.

3. הריחן התימני והמרווה נחשבים לאילן  אך  הקורנית והראשד(גרגר) הם נחשבים ירק .

לכן אין לזרוע את קורנית והראשד יחד . אך ניתן לזרוע אחד מהם עם הריחן והמרווה. וכן מותר לזרוע את הריחן והמרווה ג"כ יחד.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי