זריעת קטניות ליד עץ

השאלה: ב"ה שלום וברכה, שמעתי שכדאי לשתול זרעים של קטניות ליד עצי הדר, כיוון שזה מסייע ב"קשירת חנקן" או משהו כזה כלומר מספק לעץ חנקן שהוא אוהב. יש לי בגינה עץ לימון. חשבתי לזרוע קצת חומס לידו. מה צריך לדעת על מנת להמנע מאיסור כלאיים? כמו כן יש באזור העץ כמה עציצים, חלק עם פרחי נוי וחלק עשבי תבלין. מה המרחק שצריך לשמור מהחומוס, 60 ס"מ? האם יש הבדל אם זה פרחי נוי או עשבי תיבול? בתודה רבה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ח אב תש"פ 15:16

אין בעיה של כלאים בין הלימון לחומוס. בעיקרון זה מיותר לשתול חומוס ליד עץ לקשירת חנקן.

יש לשמור מרחק של טפח וחצי בין החומוס לתבלינים. אין צורך להרחיק את החומוס מפרחי הנוי.

בברכה

מוטי שומרון