זריעת בזיליקום וריחן תמני בסמיכות

השאלה:

זרענו בטעות זרעוני ריחן תימני ובזיליקום מעורבבים באותו מיכל. האם יש בזה משום כלאיים? ואם כן האם מספיק להפריד פיזית בין הנבטים של כל מין ומותר להשתמש, או שצריך להשמיד?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג תמוז תשע"ח 9:31

שלום

הריחן יש המגדירים אותו ג"כ בזיליקום ואם כן הם אותו המין ואין כלל איסורק כלאיים.

ואף אם נאמר שהריחן התמני הוא מין אחר, מ"מ הוא רב שנתי ועצי ולכן נחשב אילן לעניין הלכות כלאיים . ואם כן אף אם הבזיליקום שהוא חד שנתי ונחשב ירק , יהיה מותר לזרוע בסמיכות הואיל ואין איסור כלאים בגידול ירק ליד אילן.