הרחקות בערוגות

השאלה: לכבוד הרב שלום . בערוגה מוגבהת בגודל 1.20 מטר על 80 ס"מ כמה שורות של ירקות ניתן לשתול ולזרוע לאורך הערוגה על מנת שלא יהיה כלאיים ? וכן אם רוצים לבנות ערוגה קטנה בשביל ירקות מה הגודל המינימלי של הערוגה צריך להיות על מנת שיהיה ניתן לזרוע 3 מיני ירקות שורה מכל סוג? בברכה ותודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' אדר תשע"ח 23:58

בס"ד

שלום וברכה

א. אם מדובר בירקות רגילים (מלפפון, עגבניה, צנון וכו') אזי בין שורה לשורה צריך מרחק של 15ס"מ. (לא כתבת מה האורך ומה הרוחב). בכו"א תעשה את החשבון לבד. במינים המתפשטים (דלועין, פול המצרי, קישואין וכו') המרחק משתנה.

ב. שלש שורות דורשות כ- 60 ס"מ רוחב.

כל שורה היא ממין אחד.

שבת שלום