האם מותר לשתול מספר צמחים של פרחים שונים באדנית אחת?

השאלה:

האם מותר לשתול צמחים שונים בעדנית אחת?(משום כילאים) האם צריך רווח מינימום בין צמח לצמח?(מדובר על צמחים של פרחים) אם אסור, מה לעשות עם מה שנשתל כבר מזמן? תודה רבה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד תמוז תשע"ז 9:06

1. איסור כלאי זרעים חל גם באדניות ועציצים (אפילו שאינם נקובים) ויש להרחיק בין המינים.

2. איסור כלאי זרעים הוא רק כאשר אחד מן המינים הוא מאכל אדם, אזי אין לגדל יחד עימו אפילו פרחים לנוי ,אלא יש להרחיק בינהם הרחקה של טפח וחצי (כ15 ס"מ)

3. כאשר שני המינים הם פרחים שאינם מאכל אדם אלא פרחי נוי או לריח , מותר לשתול ולגדל את מיני הפרחים יחד.

מקורות : רמב"ם הלכות כלאים פרק א הלכה ד, ספר הלכות הארץ הלכות כלאים פרק ד.