האם מותר לזרוע גמבה ופלפל חריף באותה אדנית

השאלה:

האם מותר לזרוע גמבה ופלפל חריף באותה אדנית ? אם כבר זרעתי האם צריך לתלוש ? והאם ניתן להעביר את מה שתולשים למקום אחר הם נבטו אך לא הוציו עדיין פירות

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג תמוז תשע"ח 9:15

שלום

 לכאורה שניהם מיןם אחד ממיני הפלפל. אך בהגדרת מינים לעניין איסור כלאים הטעם הוא אחד המגדירים את המין בכלאים. ויש הנוקטים שחריף ומתוק נחשבים שני מינים .

לכן אין לזרוע אותם בסמיכות אלא יש להרחיק ביניהם (מנקודת הזריעה שלהם) טפח וחצי (12 ס"מ). ואם נזרעו בסמיכות יש לעקור אחד מן המינים והוא מותר בשימוש ובאכילה. ולכן תשתול אותו במקום אחר שיהיה במרחק מספיק מן המין השני.