האם יש להרחיק בין שתי מגשי הנבטה מקל קר שבכל אחד מונבט מין אחר?

השאלה:

שלום רב האם מותר להנביט זרעי חיטה במגש הנבטות מקל קל ולידו סמוך אליו זרעי אפונה במגש לצידו

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב שבט תשע"ז 12:21

עציץ לא נקוב נחשב יחידה שטח עצמאית ויש בו היכר והפרדה למה שזרוע בעציץ אחר . ולכן מותר לזרוע בכל עציץ שאינו נקוב מין אחר אף שעומדים בסמיכות וצמודים.

ולדעת הגר"ש ישראלי אם העציצים מוגבהים מן הקרקע, אפילו שהם נקובים ,נחשבים כל אחת כיחידה נפרדת ומותר להעמידם בסמיכות.

אני מבין שמגשים אילו מונחים ע"ג שולחנות  ומוגבהים מן הקרקע , ולכן מותר להניח את שתי המגשים שכל אחד יש מין אחר בסמיכות ללא הרחקה.