האם יש דין הרחקה שונה (יותר מ15 סמ) בין מלפפון לירקות אחרים?

השאלה:

שלום וברכה! רציתי לשאול האם יש דין הרחקה שונה (יותר מ15 סמ) בין מלפפון לירקות אחרים? תודה רבה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ' אב תש"פ 9:31

שלום

המלפפון הוא מין מתפשט, ובין שני מינים מתפשטים יש להרחיק ארבע אמות בנוסף לטפח וחצי. ניתן לצמצם לטפח וחצי אם מטה את העלים לכיוונים שונים או מניח דבר החוצץ שהעלים לא יתערבבו זה בזה.

אך בין מלפפון ומיני ירקות אחרים שאינם מתפשטים די בהרחקה טפח וחצי כ15 ס"מ

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי