האם יש בעיה מצד כלאי זרעים בשתילת שתי סוגי ירקות בעציצים נקובים נפרדים, אך סמוכים זה לזה?

השאלה:

רציתי לשאול האם יש בעיה מצד כלאי זרעים בשתילת שתי סוגי ירקות בעציצים נקובים נפרדים, אך סמוכים זה לזה? המים שיוצאים מהחורים אולי זוחלים לעבר העציץ השני.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | א' אב תש"פ 10:30

שלום

סיבת ההרחקה בכלאי זרעים שלא יראה שגדלים בעבוביה.  והשיעור ההרחקה המינימלי נקבע על פי היסוד של שיעור יניקה שכל שלא הרחיק טפח וחצי לפחות, אנו חוששים שהגידולים יונקים זה ומזה . אך אין שום בעיה שהמים שהיו בסמיכות לגידול אחד יעבורו לגידול אחר.

מ"מ לענין לסמוך שתי עציצים נקובים זה לזה בלא הרחקה:

דעת החזו"א שיש להרחיק בין העציצים.הואיל ונחשבים כשתולים בקרקע ויונקים זה מזה.

אך דעת הרב אלישיב זצ"ל שהעציץ אפילו נקוב ,מהווה היכר שאין הם מעובבים ואין צורך בהרחקה (דעתו הובאה בספר מים חיים פרק ו הערה ד), וראה עוד שו"ת שבט הלוי ח"ו סי קסו שג"כ תמה על שיטת החזו"א.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי