שלום יש לנו גינה עם עצי פרי ואנחנו רוצים לשתול עוד. רצינו לשאול א. מה צריך להיות המרחק בין העצים? ב.האם המרחק נמדד לפי הגזע או הענפים? ג. האם בגפן יש דין מיוחד?

השאלה:

שלום יש לנו גינה עם עצי פרי ואנחנו רוצים לשתול עוד. רצינו לשאול א. מה צריך להיות המרחק בין העצים? ב.האם המרחק נמדד לפי הגזע או הענפים? ג. האם בגפן יש דין מיוחד? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז תמוז תש"פ 10:18

שלום וברכה

איסור כלאי אילן משמעותו הרכבת שני מינים שונים של עצים זה בזה. אך אין איסור לזרוע או לשתול מיני עצים בסמיכות זה לזה (לעומת כלאי זרעים שאסור לזרוע ולגדל שני מינים זרעים חד שנתיים בסמיכות ללא הרחקה ראויה).

כמו כן איסןר כלאי הכרם הוא גידול מיני תבואה וירקות סמוך לגפן. אך אין מניעה לגדל עצים אחרים סמוך לגפן.

אך כדאי להתיעץ עם גנן מבחינה בוטנית מה המרחק שכדאי להניח בין שני עצים.

מ"מ הלכה למעשה, מותר לשתול עצים ממינים שונים בסמיכות זה לזה כפי רצונכם . וכן מותר לשתול עצים סמוך לגפן כפי רצונכם.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי