ברצוני לגדל ירקות בגינה ורציתי לדעת מה צריך להיות המרחק בין ירק לירק?

השאלה:

ברצוני לגדל ירקות בגינה ורציתי לדעת מה צריך להיות המרחק בין ירק לירק?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה סיון תשע"ו 8:42

שלום וברכה

ירקות:

כלאי זרעים - אסור לזרוע או לשתול יחד שני מינים שונים של צמחים חד-שנתיים, המרחק ואון ההרחקה משתנה לפי שטח הזריעה . בזריעה מועטת ההרחקה קטנה ובזריעה בשטח גדול ההרחקה צריכה להיות גדולה יותר .

בין שני מיני ירקות מועטים  (פחות משורה של ששה טפחים) די בטפח וחצי  דהיינו כ15 ס"מ.ובין שדות יש להרחיק ששה טפחים

לכן, עליך להרחיק מרחק זה בין מין למין.

אם יש לך מידות של שטח הזריעה וכן שמות המינים שאתה רוצה לשתול  בצורה מפורטת נשמח להשיב על כל מקרה לגופו בצורה מדוייקת

מצורף כאן קישור להזמנת הספר החדש: 'הלכות הארץ' המאגד בתוכו את כל הלכות המצוות התלויות בארץ הנוהגות בבית ובגינה הפרטית  ובכללם הלכות כלאיים וההרחקות בין מיני ירקות . לחץ כאן