דרך החלון

השאלה: שלום רב,
ברוך ה´ יש לי גינה עשירה בצמחים ועצים ובה אני מגדל גידולים שונים להנאתי, וכמעט כל יום אני קוטף ממנה - למשל - גבעול נענע לתה, לואיזה , זעתר , לימון אחד או שתים(או יותר), פסיפלורה, עגבניה, עלים של משהו - בקיצור כל מיני
ושמעתי גם שאם מכניסים את הגידול דרך החלון אז אין צורך לעשר, ומכיון שאני קוטף את הגידולים הקטנים הנ"ל אני מתעצל ונוהג כפי שאמרתי (לפעמים אני עושה כך גם בכמויות גדולות..)
שאלתי- האם איני נוהג כהלכה?? או שזה בסדר??
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 7:00:27 AM
בס"ד

שלום רב,

אמנם נכון שכאשר מכניסים פירות דרך חלון הבית פטורים מן המעשרות, ראה רמב"ם הל´ מעשר פ"ד ה"א, אך בוודאי לא ראוי לעשות כן. יש אומרים שרק אין ראוי ויש אומרים שיש בכך אפילו איסור , ראה דרך אמונה ח"ג להל´ מעשר פ"ד ה"א ס"ק ט ובציון ההלכה אות י.
לכן מהנכון להפריש תרומות ומעשרות כל פעם לפני שאוכלים.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר המכון: