פירות ארץ ישראל בחו"ל

השאלה: שלום, שאלתי לגבי ערלה בפירות א"י בחו"ל. הבנתי שספק ערלה בחו"ל מותר. האם כלל זה חל גם לגבי פירות מיובאים מארץ ישראל? אם קונים בחו"ל פירות מא"י (מדובר בתוצרת מלפני שנת השמיטה) האם צריך לחשוש לרלה על פי הטבלאות המתפרסמות או שמא זה רק בארץ? וגם האם ידוע לכם על פיקוח כלשהו בעניין הזה לפני שהפירות מייובאים? תודה!

התשובה

הרב יואל פרידמן | י"ד שבט תשע"ה 12:46

שלום,

א. ברור שהדין של ספק ערלה בחו"ל מתייחס רק לפירות שגדלו בחו"ל, אך פירות שמגיעים מן הארץ דינם ככל פירות ערלה שספקם אסור.

ב. לגבי הטבלאות כבר פרסמתי דעתי במאמר שאין לסמוך על הטבלאות למעשה אלא רק בתור אידיקציה כדי לדעת באלו מינים יש יותר בעיות של ערלה. אך הנתונים כשלעצמם אינם מדויקים ובוודאי אין לסמוך עליהם להלכה (עי' אמונת עתיך 101 מעמ' 37, מצ"ב קישורית למאמר)

ג. לגבי בירור מציאות ההשגחה בפירות שמייצאים לחו"ל אני מציע להתקשר לרב בידרמן ראש מדור המצוות התלויות בארץ ברבנות הראשית לישראל.

יואל פרידמן