פרות עורלה ושנה רביעית

השאלה:

בס"ד

בראש השנה (תשס"ט) שלאחר שנת השמיטה האחרונה (תשס"ח) נטעתי עצי פרי (בעיקרון אמרו שהם בני שנתיים במשתלה).
גם אם אני לא מחשיב שהם ביו בני שנתיים הרי שלפי החישוב שלי כדלהלן:
ט"ו בשבט תשס"ט - בני 1 שנה
ט"ו תש"ע- בני שנתיים
ט"ו תשע"א - בני שלוש
ט"ו תשע"ב- בני ארבע

שאלותי הם :
א. האם החישוב שלי נכון ?
ב.במידה והחישוב נכון האם מותר לי לאכול מפרות השנה הרביעית או נידרש לעשות משהו אחר ורק בשנה החמישית מותר לי לאכול מהם?

תודה מראש על התשובות .
תיכתבו ותחתמו לחיים טובים,ארוכים ולשלום .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

בשאלתך נחלקו הראשונים.
אנו מכריעים להלכה להחמיר כיוון שערלה דאורייתא,
החשבון הוא תשס"ט - א, תש"ע - ב, תשע"א - ג, כל הפירות שיחנטו מט"ו בשבט תשע"ב יהיו נטע רבעי.
נטע רבעי ניתן באכילה לאחר חילול על פרוטה (כמו מעשר שני). בנטע רבעי יש פטור של תרומות ומעשרות, אבל כיוון שהמקרה שלכם הוא ספק (בגלל המשתלה) על כן יש לעשות גם חילול נטע רבעי וגם להפריש תרומות ומעשרות, והכל נעשה בלא ברכה.

חג שמח
הרב יהודה הלוי עמיחי