ערלה - שקי הפלסטיק נקרעו

השאלה:

שלום,

קניתי עצי פרי במשתלה שמוכרת כנאמנת על שנות ערלה. העצים היו בתוך שקי פלסטיק (שק של שתי וערב) והשורשים חדרו דרכם (בזמן הסרת השקים שורשים נקרעו).
מה דין העצים מצד ערלה כאשר נשתלו עם הגוש שלהם באדמה. חלק מהעצים נשתלו בעציצים גדולים על מנת להיות על הגג. האם דינם שווה ?
תודה רבה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אם השורשים עברו את השקית, אפשר להחשיב הכל כמחובר לקרקע, ולמנות שנות ערלה קודם הנטיעה החדשה בשדה. אלא שאינך יודע כמה זמן היו בקרקע, ושאלה זו צריכה ברור עם בעל המשתלה, כמה זמן היה העץ בקרקע. לאחר תשובה על שאלה זו אפשר לדעת עד מתי יהיה חיוב ערלה בשתיל.

כתיבה וחתימה טובה
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי