ערלה באתרוג

השאלה:

אני מעונין לקנות עץ אתרוג בן שלוש שנים ויותר (בלתי מורכב, ממשתלה המצויה תחת השגחה כמובן). בהנחה שהעץ יגיע עם 25 ליטר (או יותר) מהאדמה המקורית בה גדל, האם ניתן להתחשב במנין שנותיו או שמא לאחר השתילה בגינתי הספירה תתחיל מחדש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם העציץ במשתלה מספר שנים וגדל על פני הקרקע בלא ניתוק בין האדמה והעציץ, כאשר בעציץ יש חור ראוי, הרי שאפשר להחשיב שנות ערלה משעת הכנתו במשתלה. גודל הגוש של 25 ליטר הוא בד"כ מספיק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי