עץ לימון ממשתלה מפוקחת

השאלה:

ביום שישי האחרון קנינו עץ לימון בן שנתיים (ממשתלה הפיקוח של המכון), ושתלנו בגינה. האם אפשר לספור עד ראש השנה כשנת עורלה? ממתי אפשר להינות מהפירות? מתי היא שנה שהפירות נחשבים כנטע רבעי ומה לעשות עם הפירות של נטע רבעי? האם אפשר לאכול פירות נטע רבעי? עלי לציין שהעץ היה ב25 ליטר אדמה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ט אב תש"פ 14:48

שלום וברכה

אשריכם שזכיתם לנטוע עץ פרי באדמת הקודש.

העץ כעת בן שנתיים ובראש השנה תשפ"א יתחיל את שנתו השלישית. עד לט"ו בשבט תשפ"ב (שנת שמיטה) הפירות יהיו ערלה. הפירות שיחנטו לאחר ט"ו בשבט תשפ"ב יהיו נטע רבעי וצריך לחלל אותם (כמו מעשר שני) ואז הם מותרים באכילה ואין צריך להפריש מהם תרומות ומעשרות. בעיקרון בשנת השמיטה הפירות הם הפקר וממילא פטורים מהפרשת תרומות ומעשרות.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון