עוד על עציץ עם עץ שמונח על דשא סינטיטי

השאלה: שלום רב. שלחתי מכתב שאלה נוספת לפני מספר ימים בגין תשובתו של הרב פרידמן בצירוף תמונה מגינה לחידוד השאלה בנושא הזזת עציץ. המקרה בעצמו. טרם קיבלתי תגובה. אשמח לקבל בהקדם,מכיוון שחשוב לי הלכה למעשה אשמח להתייחסות. בכבוד רב קוסטן ישעיהו.

התשובה

הרב יואל פרידמן | ט"ו כסלו תשע"ז 16:29
שלום רב,
לא הבנתי מה התחדש בתמונה. כתבתי שמותר להזיז את העציץ שבו העץ ממקום אחד למקום אחר על גבי משטח הדשא הסינטיטי, כי אז אין צורך למנות שנות ערלה מחדש. אך אם יעבירו את העציץ שמצוי על הדשא הסינטיטי ויניחו אותו על גבי קרקע ממש, יש למנות שנות ערלה מחדש.
בברכת שבת שלום,
יואל פרידמן