מניין שנות ערלה בעציץ נקוב

השאלה: שלום רב יש לנו עצים בני יותר משנה הנמצאים בעציץ גדול בעל נקב העצים עומדים בחוץ על צלחת. השאלה מתבססת על ההנחה שעם שתילת העצים יש למות שנות ערלה מחדש (האם זה נכון?) בהנחה שכך, - האם יש דרך להתחיל למנות שנות ערלה לפני ט"ו באב השנה מבלי לשתול בפועל את העצים ? (למשל להניח את העצים במקומם על האדמה). הסיבה לכך היא טכנית - טרם פוזרה אדמת גן בגינה בברכה יוני קצובר

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד אב תשע"ו 9:26

שלום

 אכן כן , יש להניח את העצים על גבי קרקע ולהקפיד שיהיו עם נקב בקוטר 2.5 ס"מ . ומשלב זה נחשב כיונק מן הקרקע ואפשר למנות לו שנות ערלה דאורייתא. אכן בשלב העברתו לקרקע יש להקפיד שהגוש לא יתפורר ויעבור בשלמותו, אחר נצטרך להתחיל  את הספירה מחדש.