מה ההסתפקות בפסיפלורה , והאם מותרת הרכבת זנים שונים של אבוקדו

השאלה:

1. מה הבעיה של הפסיפלורה ? אני ספרדי 2. יש לי עץ אבוקדו בגינה , אני יכול להרכיב עליו 3 זנים שונים של אבוקדו ? 3. רציתי לקנות עץ פומלה , אמרו לי שזה מורכב . האם אני יכול לזרוע פומלה ואחר כך להרכיב עליו פומלה ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג אייר תשע"ו 9:53

שלום

1. פסיפלורה הוא גדול רב שנתי כעץ, אך מוציא פרות תוך שנה ראשונה (כירק) ולכן נחלקו הפוסקים אם הוא נחשב ירק ואין בו דיני ערלה  או אילן ויש בו דיני ערלה. הרב עובדיה יוסף וכן הרב אליהו הגדירו אותו ירק ולכן לדעה זו אין בו דיני ערלה ומותר לאכול את פירותיו אפילו בשלוש שנים הראשונות.

2. איסור הרכבה הוא מין על שאינו מינו. אך מין במינו מותר . לכן אפשר להרכיב זנים שונים של אבוקדו זה על זה.

3. הפולמה אם היא מורכבת על כנה שאינה מינה אסור לשתול אותה בגינה. אך כמו באבוקדו אתה יכול להרכיב פומלה על פומלה אחרת שהרי הרכבת מין במינו מותרת.